Szeretem a praktikus dolgokat és elég jó érzékem van ahhoz, hogy felismerjem, hogy  mi a valóban hasznos és mi nem az. Ezért is volt teljesen egyértelmű számomra, hogy egy hordozókendő ugyanolyan fontos része a babakelengyének, mint a babakocsi. Nem, nem vagyok a babakocsi ellen egyáltalán. Egyszerűen csak azt gondolom, hogy minden eszközt arra kell használni amire való. A hordozókendőre először úgy tekintettem, mint ami megkönnyíti a gyerekkel való jövés-menést, házimunkát és egyáltalán a mindennapi életet. Amikor elkezdtem használni akkor jöttem rá, hogy valójában lelkileg mennyire jó érzés nekem is és a kislányomnak is. Mégis azt gondolom, hogy arról meggyőzni valakit, hogy mennyire jó dolog hordozni elsősorban azzal lehet, ha arra világítok rá, hogy miben tud neked segíteni az, ha hordozol. Az, hogy milyen érzés lesz valójában a hordozás úgyis közben dől el. 

Vannak akik meggyőződéses hordozók és akik meggyőződéses nem hordozók, vannak elvakult hordozáspártiak és vannak hordozásellenzők. Én azt képviselem, hogy ezt nem kell ennyire komolyan venni. A hordozás egy eszköz, ami bizonyos helyzeteket elképzelhetetlen módon megkönnyít, miközben számos pozitív hatása van a gyermek fejlődésére, a kötődés kialakulására. Nem kell ellenezni, vagy megrögzött módon pártolni, egyszerűen csak csinálni kell.

A gyermekem növekedésével együtt alaposabban kezdtem el foglalkozni a hordozókendő megkötésével, mivel az első kötésmód már nem volt megfelelő, ekkor szembesültem azzal, hogy a hordozókendő megkötése sokaknak nehézséget okoz. Sokan bajlódnak azzal, hogy különböző rossz minőségű videók alapján, általában rosszul és nagyvonalúan főleg angol vagy francia magyarázatok alapján próbálják megtanulni a kötéseket. Ahol a legtöbbször pont az nem derül ki, amitől egy kötés a végén kényelmes, biztonságos, szép és helyes lesz.

 Ekkor határoztam el, hogy létrehozok egy olyan honlapot, ahol összegyűjtöm és részletesen bemutatom az összes kendő kötési módot.

Sok helyen érhető el babahordozási tanfolyam, de ez inkább a nagyvárosokban jellemző, pedig kisbabás anyukák vidéken is vannak:-) Aki teheti annak azt javaslom, hogy menjen el egy ilyenre. De ha valakinek nincs ideje egy pár hetes baba mellett tanfolyamra menni, vagy eleve macerás tömegközlekedésen utazni egy babahordozási tanfolyamra (mivel maga a hordozás tenné könnyebbé a közlekedést), vagy szeretné, ha a saját időbeosztása szerint, amikor a kisbabája arra a legalkalmasabb akkor kezdene el megismerkedni a babahordozással, azoknak nem sok lehetőségük van. Ennek a honlapnak az a célja, nekem pedig az a  küldetésem, hogy megkönnyítsem és nem titkolt szándékkal megszerettessem a babahordozást minden elfoglalt anyuka számára, akik otthon szeretnének tanulni a saját tempójukban a számukra legalkalmasabb időpontban.

Mert igenis a hordozás egyszerű és könnyen megtanulható.