Je Porte Mon Bébé kendők, JPMBB

Jellemzői és kialakítása

 

Ez egy speciális rugalmas kendő, ami tulajdonképpen egy márkanév is egyben, amiért érdemes róla beszélni az az a speciális tulajdonsága, hogy ötvözi a szövött kendők sokoldalúságát és a rugalmas kendők kényelmét. Ez egy francia gyártmányú kendő, JPMBB-nek i szokták rövidíteni, amely 95% pamutot és 5% spandex-t tartalmaz, vastagabb, mint egy rugalmas kendő, emiatt a teherbírása nagyobb, mint a rugalmas kendőknek, és ugyanúgy alkalmas mind elől, csípő és háton hordozásra is.

A kendő közepén egy másfajta színből készült anyagbetét van varrva, ami középjelzéssel is el van látva, ez segít a kendő kötéseknél.

Újszülött kortól 14kg eléréséig javasolja a gyártó, ez babától függően 1,5-2 éves kort jelent. Ezért hosszabb ideig használható, mint egy átlagos rugalmas kendő és háti hordozásra is alkalmasabb.

Két fajta méretben kapható 3,5 és 5,0 méter hosszúságban. Újszülött korban az anyag puhasága miatt kényelmesen öleli körbe a babát elől hordozásnál, később ahogy nő a baba a többi hordozási módot is ki lehet próbálni vele.

 

Fotó forrása: http://jeportemonbebe.com/

 

 

 

 

 

 

Hordozási módok

A JPMBB Elől, csípőn és háton hordozásra is alkalmas, mindenfajta kötésre alkalmas, amire a szövött kendők is.

Az 5 méteres modellel mindenfajta kötéstípus megköthető, a rövidebb modell nem alkalmas minden kötésmódra, viszont ha van két karikáskendőhöz használható karikád, akkor a rövidebb kendő kiválóan alkalmas karikáskendőként használni. Ez úgy is megteheted, hogy nem varrod hozzá a kendőhöz a karikákat, mégis lesz egy karikás kendőd:-)

A megkötési technikája speciálisabb, mert folyamatosan feszíteni kell a széleit viszont ha megtanultad, utána már kézre áll.

 

Je Porte Mon Bébé kendők előnyei

  • Kis helyen elfér, mivel vékonyabb anyagból készül, kisebb helyre lehet összehajtani, mint egy szövött kendőt
  • A megkötése általában könnyebb, mint egy szövött kendőé, könnyebben lehet rá csomót kötni
  • Több kötésmódot előre meg lehet kötni és ezután a babát már csak bele kell ültetni a kendőbe, mivel a kendő szárai rugalmasan nyújthatóak.
  • Hosszabb ideig használható, mint egy átlagos rugalmas kendő
  • Hordozási pozíciók és kötésmódok közül ugyanazok használhatók, mint a szövött kendőnél, ezért számtalan kötésmóddal használható

Je Porte Mon Bébé kendők hátrányai:

  • A megkötési módokat tanulni kell, ami még több időt vehet igénye mint egy szövött kendőnél, mert a rugalmasság miatt gyakorlatot igényel megtanulni azt, hogy mennyire kell kötés közben feszíteni a kendőt
  • Egy kendő nem szolgálja ki a teljes hordozási időszakot
  • A kendő megkötése közben a legtöbb esetben a kendő szárai lelógnak a földre, különösen egy hosszú kendőnél
  • A legtöbb kötést minden alkalommal újra kell kötni, de ez alól is vannak kivételek, amelyeket csak meg kell lazítani és így máris ki-be tehető bele a baba
  • Sokaknak ellenérzései vannak azzal kapcsolatban, hogy rugalmas az anyag és ezért nem lehet elég szorosra kötni

 

Leave a Reply